Primii paşi în carieră au fost făcuţi de 30 de noi agenţi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

Tinerii fac parte din promoția 2018, care a absolvit Şcoala de Agenţi de Poliție „Vasile Lascăr”, din Câmpina, sau Şcoala de Agenţi de Poliție „Septimiu Mureşan”, din Cluj-Napoca.

Noii recruţi, repartizaţi la IPJ Iaşi, au absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie cu medii cuprinse între 9,49 şi 8,87.

Aceştia au fost repartizaţi la structurile operative ale Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, precum Secţii Urbane şi Rurale de Poliţie, Posturi de Poliţie, Rutieră, Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă precum şi la Secţia Regională de Poliţie Transporturi”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Timp de şase luni, fiecare dintre aceştia se va afla sub îndrumarea unui tutore (poliţist cu experienţă), care îi va acorda sprijinul necesar pentru integrarea socioprofesională.

Conducerea IPJ Iaşi i-a felicitat pe proaspeții agenţi de Poliție, le-a urat bun venit în rândurile noastre şi mult succes în carieră. Amintim că, pe data de 20 iulie, 998 de tineri au absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie «Vasile Lascăr» Câmpina, iar 148 au absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie «Septimiu Mureşan» Cluj-Napoca”, a adăugat Anca Vîjiac.

Potrivit acesteia, din totalul celor 1.146 de elevi (276 de fete și 870 de băieți) care au absolvit, 1.090 vor intra în rândurile Poliției Române, ceilalți urmând a fi integrați în alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Articolul precedentAgenţii din cadrul Penitenciarului Iaşi încep protestele
Articolul următorAnchetat penal, după ce a vorbit cu propria soţie!