O angajată a Primăriei Rediu, judeţul Iaşi, este cercetată în arest la domiciliu pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce ar fi primit bani de la mai multe persoane pentru eliberarea unor autorizaţii de construire. Ea a fost prinsă în flagrant când primea 2.500 de lei.

Angajaţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie – serviciile anticorupţie din judeţele Iaşi şi Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au prins în flagrant o persoană din cadrul Primăriei comunei Rediu, judeţul Iaşi, după ce a primit de la un martor denunţător suma de 2.500 de lei în scopul eliberării unei autorizaţii de construire, a anunţat, joi, DGA.

În urma unei percheziţii făcute în biroul femeii, au fost identificate şi ridicate, pentru continuarea cercetărilor, alte sume de bani şi înscrisuri. Ea a fost reţinută pentru 24 de ore, iar apoi s-a solicitat Tribunalului Iaşi arestarea preventivă a inculpatei, cercetată pentru luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă. Tribunalul Iaşi a respins măsura arestării preventive şi a dispus faţă de inculpată măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

”În fapt, s-a reţinut că, la intervale diferite de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de funcţionar (inspector) în cadrul Primăriei comunei Rediu, judeţul Iaşi, a primit în luna iulie 2022 suma de 500 euro, în vederea eliberării unei autorizaţii de construire pe numele a două persoane, iar în luna ianuarie 2023 a pretins şi primit de la martorul denunţător suma de 2.500 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra primarului comunei Rediu şi că va interveni pentru a-l determina să semneze autorizaţia în cauză”, a arătat DGA.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentAu spart un imobil și au furat bunuri de 7.000 de lei
Articolul următorCFR mareste viteza pe linia Tecuci – Iasi cu bani din PNRR