Este anchetă într-o comună din județul Iași, acolo unde o fetiță de patru luni a murit la scurt timp după ce a fost consultată de un medic. Bebeluşul era răcit și avea febră 38 de grade, iar după ce a primit tratament în urgențe, la spitalul din Târgu Frumos, i-a scăzut temperatura.

La nici 48 de ore de la consult, fetiţa a murit acasă. Tatăl a depus plângere la poliție și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Fetiţa a fost consultată, i s-a pus o perfuzie și după ce temperatura a revenit la normal, a fost externată împreună cu mama și i s-a dat tratament la domiciliu. După nici două zile, însă, bebeluşul a murit.

Bărbatul a depus plângere la poliție, iar anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. În cadrul anchetei, polițiștii vor face cercetări și pentru act sexual cu un minor, întrucât mama copilei are 14 ani împliniți.

Pe de altă parte, reprezentanții Spitalului Sfântul Spiridon, de care aparține compartimentul de primire urgențe de la Târgu Frumos, au început și ei o anchetă internă. 

Din declarațiile date până acum de medicul și asistentele care au îngrijit bebelusul, rezultă că, de fapt, mama ar fi refuzat să fie transferată la Iași și ar fi ales să revină a doua zi la consult. Totuși, recomandările și refuzul mamei nu sunt consemnate în fișa pacientei.

“A fost tratament în urgențe, a fost reevaluat după tratament. Temperatura era de 36,5 grade, conștientă, cooperantă cu evoluție favorabila care nu afecta funcțiile vitale și nu impunea transferul într-o clinica din Iași în acel moment. 

Totuși, mamei i s-au oferit două variante, transfer cu ambulanța către spitalul Sf. Maria sau consult pediatric a doua zi în ambulatoriu, la Târgu Frumos. Mama a optat pentru a doua variantă”, a declarat Diana Cimpoeșu, purtător de cuvânt Spitalul Sfântul Spiridon Iași.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentFără vize în SUA. Proiect privind susţinerea admiterii României în programul Visa Waver, introdus în Senatul SUA
Articolul următorȘi-a cunoscut iubirea pe internet. A sfârșit violată și dată afară, dezbracată, din camera de hotel. Este povestea unei tinere din Iași