Zeci de persoane au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon”, din Iaşi, în urma suferirii unor grave leziuni.

Medicii au precizat faptul că, la unitatea medicală amintită a ajuns Adrian I., în vârstă de 37 de ani, din municipiul Iaşi.

Pacientul era policontuzionat în urma unui accident rutier, acesta fiind pasager în partea din dreapta-faţă a autovehiculului implicat în impact. De asemenea, el a suferit un traumatism craniocerebral fără pierdere a cunoştinţei, precum şi o contuzie toraco-abdominală. În urma tratării sale, acesta a fost trimis la domiciliu”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatoarea UPU-SMURD Iaşi.

Doctorii ieşeni au mai spus că la spital a ajuns şi Andrei P., un pensionar în vârstă de 81 de ani, din localitatea Ciorteşti. „Pacientul a suferit arsuri de gradul III prin lichid fierbinte, fiind afectată în special zona toracelui. Acesta a fost tratat în cadurl Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon, apoi a fost trimis la domiciliu”, a adăugat coordonatoarea UPU-SMURD Iaşi.

Potrivit acesteia, la unitatea medicală a mai ajuns o pensionară, Violeta M., în vârstă de 75 de ani, policontuzionată în urma unei căderi de la înălţime.

Aceasta a suferit un traumatism cranio-cerebral fără pierderea cunoştinţei, o contuzie toraco-abdominală, o contuzie de bazin, o contuzie la un pumn, o fractură de col femural drept. Pensionara a fost internată la Secţia de Ortopedie a spitalului ieşean.

Mai mult, Florin P., în vârstă de 22 de ani, din localitatea Gropniţa, a ajuns la unitatea medicală policontuzionat în urma unei agresiuni fizice.

Pacientul a suferit un traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, un traumatism cranio-facial, o fractură, dar şi o contuzie toraco-abdominală. El a fost internat tot în Secţia de Ortopedie, a mai spus Diana Cimpoeşu.

Potrivit acesteia, la spital a ajuns şi Raluca Simona M., în vârstă de 32 de ani, din localitatea Podolenii de Sus, judeţul Iaşi. Aceasta a fost adusă policontuzionată în urma unei căderi de la aproximativ doi metri (din pod n.r.), suferind un traumatism craniocerebral cu pierderea cunoştinţei, un traumatism craniofacial, o plagă contuză parietală stânga, precum şi o contuzie toraco-abdominală. Femeia a fost dusă la Spitalul de Neurochirurgie „Prof.univ.dr. Nicolae Oblu”, din Iaşi.

De asemenea, Silică A., în vârstă de 53 de ani, din zona Cetăţuia, a suferit o arsură chimică (spray lacrimogen n.r.) la faţă şi ochi, prin agresiune fizică, acesta fiind tratat şi, mai apoi, externat. Mai mult, Adrian S., de 27 de ani, din municipiul Iaşi, a ajuns la spital policontuzionat în urma unui accident rutier, el fiind pasager pe bancheta din spate a unui autoturism. Tânărul a suferit un traumatism craniocerebral fără pierderea cunoştinţei, un traumatism craniofacial şi o contuzie toraco-abdominală, el fiind dirijat către Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Articolul precedentA decedat poetul Emil Brumaru
Articolul următorZeci de carnete ridicate în câteva ore în traficul din judeţ