În perioada 10 – 16 octombrie 2018, pentru ca evenimentele să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă, aproximativ 200 de jandarmi ieşeni se vor afla la serviciu, pentru asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cultural-artistice și religioase, la care participă un public numeros, precum și pentru asigurarea suportului necesar desfășurării acestor misiuni.

Se au în vedere următoarele manifestări: Târgul de Toamnă, ce are loc în perioada 10 – 16 octombrie, în zonele Hala Centrală, strada Costache Negri şi Piața Unirii, Parcul de Distracții situat la Ștrandul Municipal din zona Cicoarei și care se va derula în perioada 10 – 16 octombrie, spectacol în cartierul Tătărași – Esplanada Oancea, joi, 11 octombrie, spectacol în cartierul Nicolina – Esplanada Nicolina I, vineri, 12 octombrie, spectacol în cartierul Alexandru cel Bun – Piaţa Voievozilor, sâmbătă, 13 octombrie, Seara Valorilor, la Primăria Municipiului Iași, duminică, 14 octombrie, superconcert „Sărbătorile Iașului” – Piața Palatului Culturii Iași, luni, 15 octombrie, sfințirea Bisericii „Sf. Mc. Iulian din Tars”, din Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu” Iași, sâmbătă, 13 octombrie.

În perioada 12-15 octombrie, jandarmii ieșeni se vor afla în punctul de informare amplasat în zona pietonală de pe bulevardul Ștefan cel Mare şi Sfânt. La toate aceste evenimente publice, jandarmii vor acționa pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, care pot afecta buna desfășurare a manifestărilor, şi vor interveni, în caz de comitere a unor fapte antisociale, în vederea luării măsurilorlegale”au precizat reprezentanţii Jandarmeriei ieşene.

Aceştia au adăugat că va continua desfăşurarea misiunilor de protecţie instituţională, executarea mandatelor de aducere, precum şi misiunile de patrulare în cooperare cu Poliţia în Iaşi, Paşcani, Hârlău, Târgu Frumos şi Răducăneni.

În vederea evitării evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, jandarmii ieşeni le recomandă tuturor persoanelor care participă la diferitele evenimente să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, precum şi să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială.

Având în vedere numărul mare de pelerini care vin în municipiul Iaşi cu trenul, pentru a participa la Sărbătoarea Sfintei Parascheva, poliţiştii de la Transporturi au transmis câteva recomandări pentru a preveni victimizarea în perioada călătoriei, mai ales când aceasta se efectuează noaptea.

Plecarea într-o călătorie începe cu făcutul bagajelor: încercaţi să aveţi un număr cât mai mic de genţi pentru a le puteasupraveghea cât mai bine. Fiţi atenţi când urcaţi pe scara vagonului, deoarece în astfel de momente puteţi deveni uşor o victimă a celor care fură din buzunare! Priviţi în jurul dumneavoastră, mai ales la cei care nu au bagaje. De regulă, hoţii au numai o sacoşă sau o haină pe mână pe care le folosesc pentru a-i împiedica pe ceilalţi să observe cum sustrag bunuri! Acordaţi atenţie când cineva se ciocneşte de dumneavoastră din greşeală – în timpul acesta, persoana respectivă vă poate fura portofelul. Verificaţi imediat valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră, pentru a nu-i da timp hoţului să scape! Dormind în tren sau în sălile de aşteptare,puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje. Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Aceştia au adăugat că, la plata legitimaţiilor de călătorie, pelerinii să nu expună la vedere întreaga sumă de bani pe care o au asupra lor

Articolul precedentUn octogenar ieșean a dejucat planurile unui escroc
Articolul următorDispozitivele medicale solicitate de 400 de ieşeni vor ajunge luna aceasta