Un bărbat din comuna Dumeşti, judeţul Iaşi, a fost nevoit să se prezinte de două ori, în decurs de un deceniu la instanţă, pentru a… divorţa de aceeaşi femeie.

Cei doi săteni au fost căsătoriţi, iar, în urma căsniciei, a rezultat un copil. Din pricina unor neînţelegeri familiale, în cursul anului 2007, cei doi au decis să se despartă.

Astfel, bărbatul, Vasile A., a chemato în faţa instanţei pe soţia sa, cerândule judecătorilor să dispună emiterea unei sentinţe privind divorţul.

Admite cererea de divorţ. Declară desfăcută, din culpa pârâtei, căsătoria părţilor. Încredinţează reclamantei minorul, cu obligarea pârâtului la plata pensiei de întreţinere de 120 de lei”, au precizat magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi în sentinţa emisă pe data de 28 ianuarie 2008.

Cei doi soţi au fost despărţiţi prin sentinţă de către magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi. Până aici, toate bune şi frumoase, numai că, în cursul anului 2016, femeia la chemat din nou în faţa instanţei pe bărbat, solicitându-le judecătorilor… divorţul de acesta din urmă!

Pe data de 6 mai 2016, femeia, Ana A., lea cerut magistraţilor dă dispună divorţul cu minori, exercitarea autorităţii părinteşti, stabilirea domiciliului minorului şi, respectiv, pensia de întreţinere.

Bărbatul a mers la instanţă şi a explicat faptul că Judecătoria Iaşi emisese deja o sentinţă în cererea formulată de el în cursul anului 2007.

Admite excepţia autorităţii de lucru judecat, invocată de către instanţă la primul termen de judecată. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta A.A., în contradictoriu cu pârâtul A.V. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Iaşi, au menţionat magistraţii ieşeni.

În cele din urmă, femeia nu a mai depus vreo cerere de apel, lămurinduse că, de fapt, ea era divorţată deja de aproximativ zece ani.

 

Articolul precedentCozmin Guşă: Partidul Realitatea are trei candidaţi-bombă la europarlamentare
Articolul următorAnchetat pentru că şi-ar fi jefuit angajatoarea