Marţi şi miercuri, 27 şi 28 septembrie 2022, sirenele de alarmă au sunat în mai multe zone din municipiul Iaşi. Primăria nu a făcut un anunţ public cu cel puţin o zi înainte pentru a informa populaţia.

Zeci de persoane s-au speriat, neştiind despre ce este vorba şi au sunat la numărul unic de urgenţă 112. Aceștia au fost redirecționați spre ISU Iași, însă aceștia au menționat că este de competența primăriei, menționează BZI.

Ieşenii s-au arătat revoltaţi din cauza faptului că nu a fost trimis un mesaj Ro-Alert sau să fie afişat un anunţ.

Reporterii BZI au contactat reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi pentru a solicita un punct de vedere. Purtătorul de cuvânt a transmis că au fost efectuate teste şi lucrări de mentenanţa.

„Ieri au fost ultimele probe şi ajustări la alarmele din oraş. Au fost efectuate teste în acest sens. Lucrările de mentenanţa la sirene au fost anunţate public la începutul acestei luni”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedent4 miliarde de euro, asistență financiară rambursabilă de la BEI pentru sectorul transporturilor și pentru sănătate
Articolul următorUn canal de YouTube din Iaşi are peste 50 de milioane de abonați