Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal în urma incidentelor de la un centru de vaccinare din județul Iași, provocate de senatoarea Diana Șoșoacă. Instituția care a depus plângerea este Direcția de Sănătate Publică Iași. 

Dosarul se află la Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost deschis “ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție precum și a formulării unei plângeri de către o instituție publică”, se arată în răspunsul transmis la solicitarea RFI România.

Potrivit sursei citate, Parchetul General a transmis că cercetările se desfășoară “in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal.”

 

Un grup de protestatari antivaccinare, în frunte cu senatoarea Diana Șoșoacă, a blocat accesul într-un centru de vaccinare deschis la sfârşitul săptămânii trecute în comuna Răchiţeni din judeţul Iaşi, aflată în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri de COVID.

Și Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare și Colegiul Medicilor au cerut măsuri după aceste incident. 

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentRecalcularea pensiilor, bătaie de joc pentru vârstnici. Fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu: “Vor scădea! Bunicii vor fi și mai săraci!” – Aroganța lui Cîțu
Articolul următorAtac informatic la nivel înalt! Unde au LOVIT hackerii