Doi ieşeni vor da explicaţii în instanţă, după ce unul dintre copii le-a murit electrocutat.

Procurorii au decis trimiterea în judecată a lui Victor Constantin Dragomir (41 de ani) şi a Tatianei Postolache (33 de ani), din comuna Trifeşti, pentru ucidere din culpă. Potrivit anchetatorilor, cei doi concubini ar fi responsabili pentru moartea unuia dintre copiii lor.

Astfel, oamenii legii au menţionat că Victor Dragomir şi Tatiana Postolache trăiesc în concubinaj şi locuiesc întrun imobil cu trei camere închiriat în satul Hermeziu, comuna Trifeşti, din judeţul Iaşi. Din relaţia celor doi au rezultat şase copii, cu vârste cuprinse între unul şi nouă ani.

Procurorii au mai afirmat că, în cursul lunii iunie 2017, Dragomir a cumpărat un aparat radio, dar, având în vedere că semnalul sonor era slab, acesta a decis să achiziţioneze şi o boxă audio cu trei difuzoare încorporate.

Bărbatul a decis să conecteze boxa externă la aparatul de radio printro improvizaţie, mai exact cu un cablu electric cu două fire, dar fără al izola. Pe 1 iulie 2017, acesta a conectat aparatul şi boxa, după care lea scos pe prispa casei, pentru a asculta muzică în timp ce lucra în curtea casei, alături de fiul său de nouă ani, la zidirea unui cuptor.

Aşadar, în jurul dupăamiezei, spun oamenii legii, Tatiana Postolache a încercat să schimbe setările la aparat şi sa curentat. Femeia i-a spus concubinului ce a păţit, dar aparatul a rămas conectat la priză şi cu cablul neizolat. În jurul orei 17.00, după ce au terminat treburile din curtea locuinţei, cei doi concubini au mers la un magazin din localitate, unde ar fi trebuit să se vadă cu sora bărbatului.

Chiar dacă prezenta un risc de electrocutare, cei doi inculpaţi nu au luat nicio măsură în legătură cu aparatul radio, pe care lau lăsat în funcţiune, iar copiii nesupravegheaţi în curtea casei”, au declarat procurorii ieşeni.

Conform acestora, la scurt timp, cei doi concubini au fost sunaţi de o martoră, care lea spus că unuia dintre copiii lor i sa făcut rău şi că este căzut în curtea casei. Când au ajuns acasă, cei doi au constatat că băieţelul de nouă ani se electrocutase după ce a atins părţile metalice neizolate ale cablurilor de la boxă.

Înainte ca părinţii să ajungă acasă, unul dintre fraţii victimei a încercat să o ajute, dar sa electrocutat, la rândul său, după care un vecin i-a făcut copilului de nouă ani masaj cardiac, sperând săl readucă la viaţă.

Apoi, la faţa locului au ajuns echipaje de ambulanţă şi SMURD, care au încercat resuscitarea băieţelului, dar fără succes, în cele din urmă fiind declarat decesul acestuia.

Inculpaţii au avut o atitudine sinceră, cooperând cu organele de urmărire penală, au acceptat să dea declaraţii şi au recunoscut comiterea faptei pentru care au fost cercetaţi”, au mai menţionat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi

Articolul precedentCobrea, noul portar al Politehnicii Iași
Articolul următorTânără suspectată de abuz de încredere: a dispărut cu maşina închiriată!