Pasarelele Socola și Alexandru cel Bun vor intra în reparații capital, valoarea totală a investițiilor fiind de aproape 72 milioane de lei. Documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici pentru ambele obiective fac obiectul a două proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute în ședința Consiliului Local de vineri, 31 ianuarie.

Valoarea totală estimată a lucrărilor la pasajul Socola este de 34.079.278,23 lei, inclusiv TVA, iar durata execuției acestora ar fi de 12 luni. Lucrările vor include reabilitarea pasajului, creșterea numărului benzilor de circulație (de la 4 la 5), a gabaritului și a clasei de încărcare (LM1 – Eurocod). Soluția aleasă de reprezentanții municipalității va asigura o durată viitoare de exploatare a pasajului de minim 100 de ani, în condiții de siguranță și confort pentru circulația rutieră, a tramvaielor și a pietonilor pe și sub pasaj.

Pasajul are o lungime de 463,50 metri. Carosabilul are o suprafață de 5.392 metri pătrați, iar trotuarele de 2.322 metri pătrați. Obiectivul se încadrează în categoriei de importanță B (Construcții de importantă deosebită).

Valoarea totală estimată a lucrărilor la pasajul Alexandru cel Bun este de 37.596.597,44 lei, inclusiv TVA, iar durata execuției acestora ar fi de 14 luni. Lucrările vor include reabilitarea pasajului și consolidarea zidurilor de sprijin din rampele de acces. Conform proiectantului, soluția aleasă de reprezentanții municipalității va asigura o durată viitoare de exploatare a pasajului de minim 55 de ani, în condiții de siguranță și confort pentru circulația rutieră, a tramvaielor și a pietonilor pe și sub pasaj.

Pasajul are o lungime de 521,85 metri. Carosabilul are o suprafață de 8.767,80 metri pătrați, iar trotuarele de 2.435,40 metri pătrați. Obiectivul se încadrează în categoriei de importanță B (Construcții de importantă deosebită).