Primăria Iași a lansat procedura pentru achiziţia întregii logistici necesare vizitei Papa Francisc.

Astfel, a fost lansată procedura de achiziţie pentru montarea scenei şi logisticii aferente cu ocazia vizitei Papei Francisc pe 1 iunie la Iaşi. Montarea scenei se face după planul întocmit de arhitectul ieşean Mihai Codreanu. Firmele interesate să participe la procedura de achiziţie derulată de Primărie trebuie să depună oferte cel târziu pe 9 mai.

La Palatul Culturii sunt aşteptaţi peste 100.000 de oameni, municipalitatea estimând că va cheltui aproximativ un milion de lei pentru amenajarea scenei, ce va fi montată cel târziu cu două zile înainte de eveniment.

Manifestarea va începe la ora 14.00 cu un concert coral care se va încheia în jurul orei 17.30. Ulterior, timp de o oră şi jumătate va avea loc „Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile”, moment în care Papa Francisc are programat şi un discurs.

După ora 19.00, la plecarea Suveranului Pontif, va avea loc un concert cu Gheorghe Zamfir şi o orchestră.

Participanţii la manifestare vor putea urmări evenimentele pe 11 ecrane: două ecrane de dimensiuni mari vor fi montate în ambele laterale ale scenei şi celelalte nouă în alte patru puncte (1 în curtea Episcopiei Romano-Catolice, 2 pe bld. Ştefan cel Mare, 3 pe str. Anastasie Panu şi 3 pe str. Palat). În faţa scenei vor fi montate 1.500 de scaune pentru invitaţi, iar alte 500 vor fi în apropierea ecranelor.

Articolul precedentMinor pedepsit pentru tâlhărie, ridicat de poliţişti
Articolul următorSuspecţii agresiunii copilului de 12 ani, identificaţi de oamenii legii