Peste 220 de poliţişti, cu peste 100 de autospeciale vor fi la datorie zilnic în minivacanța de Anul Nou, pentru prevenirea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor.

Astfel, în perioada 30 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, în județul Iași, peste 220 de poliţişti cu peste 100 de autospeciale vor fi la datorie zilnic suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

Agenții vor acționa pentru prevenirea oricăror incidente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

„Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 163 sunt poliţişti de ordine publică, peste 23 sunt de la Rutieră, 23 de la Investigaţii Criminale, iar ceilalţi sunt de la celelate structuri, respectiv Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase și luptători de intervenţie rapidă. Polițiștii vor monitoriza traficul rutier pe toate drumurile județene și europene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor“, a menţionat Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Mai mult, luni, începând cu ora 18.00, mai multe echipaje de jandarmi vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice cu ocazia desfăşurării concertului de Revelion din Piaţa Palatului Culturii din Iaşi.

Aşadar, în jurul scenei se va realiza o zonă de siguranţă, iar mai multe patrule de jandarmi şi poliţişti vor acţiona pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice, astfel încât evenimentul artistic să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

În plus, în noaptea de Revelion se vor asigura măsuri de ordine şi la manifestările organizate în Paşcani, Târgu Frumos şi Hârlău.

Articolul precedentCaptură impresionantă a poliţiştilor ieşeni
Articolul următorPedepsit deoarece a umblat ilegal în conturile fostului partener de afaceri