Primăria Iași a inițiat un proiect de hotărâre privind reabilitarea și modernizarea zonei de agrement C.A. Rosetti, valoarea obiectivului fiind de 11,7 milioane lei.

Proiectul de hotărâre va fi discutat în prima ședință ordinară a plenului Consiliului Local pentru a putea fi aprobat.

„Prin proiectul de față se urmărește creșterea suprafeței de spațiu verde/locuitor la nivelul municipiului prin reconversia și refuncționalizarea a aproximativ 17.912 mp de teren neutilizat din municipiul Iași, astfel investiția se încadrează în obiectivul specific al Axei prioritare 4. Prioritatea de investiții 4.2, Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului. Obiectivul general al proiectului îI reprezintă realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului. Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din muncipiu”, se arată în proiectul de hotărâre.

Prin acest proiect, „se urmărește demolarea clădirilor aflate într-o stare avansată de degradare, care nu aparțin patrimoniului național cultural, realizarea aleilor pietonale; amenajarea spațiilor verzi, crearea de facilități pentru recreere pe terenurile amenajate, achiziționarea și montarea elementelor constructive de tipul alei, foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, spații pentru intreținere/vestiare, scene; instalarea Wi-Fi în spatiile publice, instalarea sisteme de supraveghere video a spațiilor amenajate prin proiect; dotarea cu mobilier urban, modernizarea străzilor urbane care conduc în mod direct la terenul supus intervenției; înlocuirea și/sau racordarea la utilități publice a terenului-obiect al investiției; realizarea sistemului de irigații/ sistemului de iluminat pentru spațiile amenajate prin proiect”, se mai arată în proiectul de hotărâre ce va fi discutat de aleșii locali.

Articolul precedentCostel Gîtlan, numit oficial la conducerea IPJ Iași
Articolul următorGALERIE FOTO: Condiţii de lux pentru potenţiali infractori, la Iaşi