Primarul Iașului, Mihai Chirica, a răspuns acuzelor subtile aduse de premierul Viorica Dăncilă, după ce aceasta s-a întrebat cum a reușit edilul să adune peste 250.000 de euro din salariul de primar. 

Doamna Prim-ministru confundă niște probleme care țin de comunitatea ieșeană și de regiunea Moldovei cu aspecte care țin de persoana Mihai Chirica. Autostrada, Spitalul Regional de Urgențe, șoselele ocolitoare, criza din învățământ, criza din sănătate, satul românesc nu țin de agenda autorității locale, de Primăria Iași, nu sunt proiectele lui Mihai Chirica.

Stimată doamnă, citiți-mi declarația de avere. Numai cei care se ocupă de șantaj și caută alte foloase nu înțeleg și nu vor să înțeleagă că tot ce am agonisit eu și familia mea se regăsește acolo. Ar fi dezonorant pentru domnia voastră dacă v-ați regăsi într-o asemenea situație.

Investițiile în Iași și în regiunea Moldovei, în general, nu sunt cerințele mele, că nu suntem în talciocul de la Videle, ci sunt promisiuni ale PSD și sunt dezideratele celor circa 5 milioane de români care trăiesc aici!

Trenurile iau foc în Moldova, oamenii mor în accidente rutiere, mai mulți decât în toată Europa, iar premierul vine cu elicopterul în Moldova? Fie el și privat? Asta este soluția?! Cum se vede Moldova din elicopter?“, a spus primarul Mihai Chirica.