Municipalitatea intenţionează să ridice un nou sediu pentru Primărie. Acesta ar urma să fie ridicat deasupra parcării de lângă fosta Stare Civilă, în spatele Primăriei, iar legătura cu actualul sediu să se facă cu o supratraversare a străzii. Comisia zonală a monumentelor istorice de la Bucureşti a semnalata că afectează vizibilitatea Teatrului. Decizia construirii unui nou sediu administrativ pentru Primăria Iaşi va fi luată la Bucureşti. 

În opinia Comisiei, sunt unele observaţii de făcut în ceea ce priveşte conservarea zonei istorice protejate: noul sediu este prevăzut în curtea interioară a Palatului Roznovanu cu o supratraversare peste strada Agatha Bârsescu (cea din faţa teatrului) la un alt corp de clădire ce ar urma să fie ridicat pe actuala parcare (locurile de parcare pentru noul sediu sunt proiectate la subsol).

Comisia zonală a monumentelor istorice a ridicat problema afectării unghiului de vizibilitate a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“, lipsa de oportunitate în demolarea unei corp de clădire din curtea Primăriei şi, în ansamblu, faptul că noua construcţie nu ar pune în valoare zona de protecţie a monumentelor istorice din apropiere.

Planul primarului Mihai Chirica este ca în Palatul Roznovanu să lucreze doar o parte din conducerea Primăriei, alături de consilieri locali, în timp ce în noul centru din spatele monumentului istoric să fie mutate birourile administrative. Deocamdată, municipalitatea nu a făcut publică o valoare a investiţiei.

Articolul precedentMăsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară 
Articolul următorFemeie, cu mâna zdrobită după un ACCIDENT!