Unul dintre cei trei răniţi din comuna Asău de deflagraţiei unui proiectil a fost adus la Iaşi cu un elicopter SMURD.
Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost preluat şi transportat de un echipaj SMURD, care a intervenit cu o autospecială de terapie intensivă mobilă, la Spitalul Sfântul Spiridon. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele lui de supravieţuire.
“A fost ventilat mecanic, pentru că se afla sub stare de şoc, şoc volemic din cauza hemoragiilor multiple, şi şoc hipotermic. Din câte am înţeles, imediat după explozie, în primele momente a fost conştient şi a decis să se arunce într-un pârâu alăturat. El este şi hipotermic, şi are leziuni traumatice multiple de tip deschis, plăgi inghino-scrotal, plăgi la nivelul membrelor inferioare, la nivelul toracelui şi amputaţie de mâini. Una din mâini, cea stângă, pare că e amputată aproape complet. Se va decide în sala de operaţie ce se va putea face pentru refacerea degetelor de la mâna dreaptă. Va fi internat în Clinica de Chirurgie. Deocamdată efectuăm examen computer tomografic pentru că vrem să aflăm care sunt leziunile la nivelul toracelui, unde există poartă de intrare pentru proiectile. Nu ştim cât de penetrante au fost aceste proiectile. Pacientul este în grija întregii echipe de gardă din Spitalul Sf Spiridon”, a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.
În blocul operator a fost o echipă formată din fi chirurgi de chirurgie generală, chirurgie plastică, chirurgie vasculară, ortopedie, anestezişti.
“Deocamdată prognosticul este rezervat dar toată lumea se va lupta pentru a-i salva viaţa şi refacerea a cât se poate din funcţionalitatea organelor, membrelor şi sistemelor”, a declarat Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.
Diana Cimpoeşu a declarat că în dispeceratul SMURD Iaşi a ajuns informaţia despre o explozie a unui proiectil într-o pădure din judeţul Bacău.
“Acolo se aflau acolo trei persoane, trei bărbaţi, de vârstă tânără. A fost trimis imediat elicopterul SMURD Iaşi împreună cu echipaje din judeţul Bacău. Pentru că primele informaţii ne spuneau că sunt două victime în stare foarte gravă, s-a luat decizia de a trimite şi elicopterul din Galaţi pentru preluarea celei de-a doua victime. Echipajul care i-au extras din pădure a observat că una dintre victime, un bărbat în vârstă de 27 de ani, este în stare gravă, în stop cardio respirator, cu politraumă şi evisceraţie post explozie şi nu avea leziuni compatibile cu viaţa. S-a declarat decesul”, a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoeşu.
Potrivit medicului, o altă victimă a deflagraţiei produse de proiectil, un bărbat în vârstă de 26 de ani, a suferit multiple plăgi în care au rămas schije.
“Acest pacient este conştient, a fost stabilizat. Este dus cu elicopterul SMURD Galaţi la Spitalul Judeţean Bacău”, a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoeşu.
Un bărbat în vârstă de 27 de ani a decedat, şi alţii doi au fost grav răniţi în urma unei explozii petrecute în comuna Asău, zona Ciobănuş, la o exploataţie forestieră.
Potrivit reprezentanţilor ISU Bacău, deflagraţia s-a produs după ce un proiectil a fost lovit de către muncitori.
Articolul precedentCercetat pentru contrabandă
Articolul următorA vrut să se sinucidă cu Xanax