Copiii recent diagnosticaţi cu cancer pot beneficia gratuit de un program de testare genetică cu acoperire naţională în vederea îmbunătăţirii succesului terapeutic, program lansat miercuri cu prilejul Zilei internaţionale a copilului bolnav de cancer.
Potrivit unui comunicat remis presei, “Speranţa nu moare de cancer” este un program în cadrul căruia pacienţii pediatrici cu cancer pot beneficia de unul dintre cele mai complexe teste de secvenţiere din lume pentru afecţiuni oncologice, care analizează mutaţiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer.
Pe baza rezultatelor obţinute în urma testării, medicii oncologi vor putea să aleagă cele mai potrivite tratamente şi terapii pentru fiecare pacient, în funcţie de profilul mutaţional al tumorii.
Programul lansat de MedLife vizează pacienţii cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani, diagnosticaţi cu cancer în ultimele patru luni de la data lansării programului. Astfel, aceştia ar putea beneficia în urma testării genetice de terapii personalizate.
Testul oferit în cadrul programului este o premieră pentru România, fiind unul dintre cele mai complexe teste de secvenţiere pentru afecţiuni ocologice.
Copiii diagnosticaţi cu cancer în ultimele patru luni de la data lansării programului pot fi înscrişi prin completarea unui formular şi încărcarea dosarului medical pe pagina www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer. Înscrierea se poate face prin intermediul unuia dintre părinţi, al tutorelui legal sau al medicului curant.
“Toate înscrierile sunt analizate de o echipă medicală dedicată în termen de 10 zile lucrătoare. Pacienţii care îndeplinesc condiţiile de înrolare în program vor fi contactaţi pentru comunicarea paşilor următori. (…) Pentru pacienţii înscrişi în program, rezultatele testării sunt oferite în termen de 2-3 săptămâni de la recepţia probei în laborator, urmând ca pe baza lor medicul oncolog să aleagă cele mai potrivite terapii pentru fiecare copil”, afirmă sursa citată.