Comisia Tehnico-Economică din cadrul Primăriei Iași a avizat favorabil mai multe proiecte care vor fi depuse pentru a primi finanțare europeană.

Lista include trei proiecte care vizează domeniul educației și infrastructura de transport, valoarea totală a acestora fiind de aproape 124 milioane de lei.

Este vorba despre construirea unei grădinițe în cartierul Dacia de 7.54 milioane lei, construirea unei grădinițe în cartierul Bucium de 5,46 milioane lei, modernizarea campusului școlar de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” – 6,91 milioane lei, respectiv reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu, proiect care include și reabilitarea podului Ciurchi II și achiziționarea a două tramvaie în valoare de 104 milioane lei.

Cererile de finanțare pentru toate proiectele menționate vor fi depuse în luna decembrie pentru a obține finanțare prin intermediul Programului Operațional Regional Axa 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

Comisia Tehnico-Economică a aprobat și două proiecte care vor fi realizate cu finanțare de la bugetul local. Este vorba de supralărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu pe porțiunea cuprinsă între Facultatea de Chimie și podul Tudor Vladimirescu (589 mii lei) și de crearea unei benzi suplimentare de circulație pe direcția Arcu – Păcurari, adiacente pasajului Octav Băncilă de 1,09 milioane lei.

Articolul precedentTRAGEDIE: Copil de 11 luni, în stare gravă la spital după ce a fost ars!
Articolul următorUn sicriu de copil, la protestul de la Valea Lupului