Reprezentanţii Sindicatului „Iuris“ Iaşi, din cadrul Penitenciarului de Maximă Si­guranţă Iaşi, vor picheta instituţia mâine, 19 septembrie, între orele 13.00 – 15.00.

Sindicaliştii au obţinut şi autorizaţie de la Primăria Iaşi pentru protest, care se va desfăşura în parcarea din faţa intrării în penitenciar.

Dorin Scarlii, liderul sindical, a declarat că principalele nemulţumirile ale angajaţilor de la penitenciar sunt lipsa de personal, neplata orelor suplimentare, dar şi folosirea deţinuţilor în posturile de pază.

„Cerem aplicarea legii cadru a salarizării şi pentru personalul din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, începând cu luna octombrie 2018“, susțin sindicaliştii ieşeni, care au ridicat şi problema reducerii pensiilor pensionarilor care au lucrat în sistem.

Acţiunea de protest are loc la nivel naţional şi, dacă revendicările angajaţilor din penitenciare nu vor fi ascultate, aceştia spun că vor deschide în instanţă mai multe acţiuni judiciare.

De asemenea, sindicaliştii intenţionează să organizeze un miting şi la Ministerul Justiţiei şi la ANP şi, în final, dacă demersul lor nu va avea ecou, vor refuza să mai intre în serviciu în situaţiile unde personalul nu este suficient şi condiţiile de muncă nu sunt corespunzătoare pentru siguranţa misiunilor.

Articolul precedentPrimăria Iași cumpără 2.000 de lămpi solare
Articolul următorSuspectată de contrabandă