Sunt proteste de amploare în toată Europa, din cauza scumpirilor la energie. La Bruxelles, 10.000 de oameni au ieșit în stradă. Protestatarii au folosit fumigene, iar traficul urban și transportul public au fost întrerupte. Manifestații au avut loc și în Italia. Oamenii au dat foc la facturi în semn de protest. 

Belgienii au ieșit în stradă pentru a forța politicienii să ia măsuri urgente în cazul facturile uriașe la energie.

 

„Lucrez de mai bine de 23 de ani iar asta este prima oară când mi-e greu să supraviețuiesc. Trebuie să luptăm cu prețurile crescute la factura de curent, viața, în general devine foarte dificilă. Mă bazez pe Guvernul meu pentru a rezolva problema dar dacă sunt conflicte între Rusia și Ucraina sau geopolitice nu-mi pasă. Nu este normal, este de neacceptat”, spune un localnic.

Protestul vine după ce premierul Belgiei a avertizat populația că în următoarele cinci până la 10 ierni vor fi dificile din cauza prețurilor ridicate la energie electrică și la gaze.

 

Criza prețurilor uriașe la electricitate se resimte și în Italia, acolo unde oamenii au ieșit în stradă și au dat foc facturilor în semn de protest.

Articolul precedentUn bărbat din Voinești a murit în flăcările care i-au cuprins casa
Articolul următorEchinocțiul de toamnă 2022. A început toamna astronomică – Ziua scade, noaptea crește – Ce nu trebuie să faci deloc astăzi