Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Ionuţ Cozma, sub acuzaţia de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Anchetatorii au precizat că, pe data de 23 mai 2018, în jurul orei 09.50, un bărbat de 34 de ani, din Vaslui, se afla la volanul unui autoturism marca Audia A4, care era la intersecţia străzilor Hatman Şendrea şi Pantelimon Halipa.

Astfel, în urma unei şicanări în trafic, Vasile Ionuţ Cozma a coborât din vehiculul său, marca BMW X5, şi a lovit cu un corp contondent geamul portierei din partea stângafaţă a maşinii conduse de vasluian, distrugândul, potrivit procurorilor.

Procurorii au adăugat că Vasile Cozma a provocat astfel şi leziuni la nivelul braţelor şoferului cu care avusese şicanarea în trafic, actele de violenţă tulburând ordinea şi liniştea publică. În urma incidentului, partea vătămată a depus o plângere penală la Poliţie.

Astfel, anchetatorii au stabilit că, în ziua cu pricina, partea vătămată se deplasa pe şoseaua Iaşi – Voineşti, dinspre Miroslava, către Belvedere Nicolina.

La un moment dat, şoferul din Vaslui a fost nevoit să reducă viteza de deplasare, deoarece pe partea dreaptă a drumului ar fi oprit un autoturism marca BMW, fără a semnaliza acest lucru.

În momentul în care a depăşit BMWul, şoferul din Vaslui a claxonat, fapt care lar fi iritat la culme pe Cozma, acesta pornind în urmărirea vehiculului Audi. La un moment dat, maşina lui Cozma a lovit o Dacia Solenza, a coborât din vehicul pentru a vedea care sunt daunele provocate de impact, iar, mai apoi, şia continuat urmărirea.

Oamenii legii au mai menţionat că, după o urmărire de circa trei minute, cele două vehicule au ajuns la intersecţia străzilor Hatman Şendrea şi Pantelimon Halipa.

Inculpatul a coborât din maşină având asupra sa un corp contondent, s-a deplasat la autoturismul părţii vătămate, după care a lovit de mai multe ori geamul portierei din partea stânga-faţă, până ce acesta s-a spart. Cioburile rezultate au dus la leziuni minore suferite la nivelul braţelor de către partea vătămată, care s-a speriat, a demarat şi a intrat în parcarea unui supermarket din zonă, apelând numărul 112au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit acestora, la gestul lui Cozma au asistat mai multe persoane care se aflau în intersecţia respectivă, fiind vorba despre o zonă destul de circulată. „La audieri, inculpatul a recunoscut parţialcomiterea faptelor, negând că a urmărit în trafic autoturismul părţii vătămate şi susţinând, neverosimil, că a avut acelaşi traseu cu acesta din urmă şi că ar fi dorit să revină la domiciliul său. De asemenea, inculpatul a afirmat că gestul de a lovi geamul portierei a fost unul spontan, după ce a găsit o scândură pe jos, pe motiv că partea vătămată lar fi înjurat. Afirmaţiile inculpatului sunt contrazise de probele administrate în cauză”, au adăugat anchetatorii.

Conform acestora, după începerea urmăririi penale, inculpatul a făcut demersuri pentru acoperirea pagubelor, iar partea vătămată şia retras plângerea prealabilă pentru distrugere şi lovire. 

Articolul precedentAdolescentă transportată cu elicopterul SMURD la spital: ce s-a întâmplat!
Articolul următorMuzica i-a adus o… amendă!