Polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente pe drumurile publice. 

În cadrul acţiunii au fost date 165 de amenzi, în cuantum de 107.808 lei, dintre care 108 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, nouă pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, trei pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 45 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au reținut 59 de permise, în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, dintre care 42 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 12 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, trei pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și două pentru alte abateri.

Totodată, au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Astfel, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Iaşi, a fost prins conducând un autoturism pe DE 583, cu viteza de 145 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 70 km/h. El a fost amendat, fiindu-i reținut și permisul.

În plus, un bărbat de 37 de ani, din comuna Ion Neculce, a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe DE 583, în orașul Târgu Frumos, fiind sub influența băuturilor alcoolice, în urma testării acestuia rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal.

Verificări la Târgu Frumos

Agenții din cadrul Poliției orașului Târgu Frumos au acționat pentru asigurarea unui climat de siguranță.

În cadrul acțiunii, au fost controlate 212 vehicule și au fost legitimate 255 de persoane, fiind testate cu aparatul etilotest 75 de persoane.

Polițiștii au dat 165 de amenzi, în cuantum de 66.585 de lei, dintre care 69 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, două pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, opt pentru folosirea telefonului în timpul conducerii și 86 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 31 de permise de conducere, dintre care 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, două pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și două pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor.

Astfel, un bărbat de 61 de ani, din orașul Târgu Frumos, a fost prins în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice, în urma testării acestuia rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal. 

 

Articolul precedentMesajul USR Iași: „Vom da următorul primar al Iașului“
Articolul următorDusă de urgență la spital, după un ACCIDENT rutier!