Poliţiştii din cadrul Compartimentelor Rutiere din Târgu Frumos şi Hârlău au acţionat pentru prevenirea accidentelor generate de șoferii care încalcă regimul legal de viteză sau efectuează depăşiri neregulamentare pe segmentul de drum DN 28B, între localităţile Târgu Frumos şi Hârlău.

Au fost legitimate 32 de persoane, controlate 31 de autoturisme și au fost date 28 de amenzi, în valoare de 18.995 de lei, dintre care 24 pentru viteză, trei pentru depăşiri neregulamentare, iar restul – pentru alte abateri. Au fost reţinute trei permise de conducere, toate pentru depăşire neregulamentară.

De exemplu, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Scobinţi, a condus un autoturism pe DN 28B, în afara localităţii Balş, şi a efectuat depăşirea neregulamentară a unei autoutilitare încălcând marcajul longitudinal continuu. Acesta a fost amendat cu 580 de lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere.
De asemenea, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au organizat o acţiune pentru combaterea accidentelor produse pe fondul nerespectării semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Poliţiştii au dat 74 de amenzi, în valoare de 20.560 de lei, dintre care trei pentru trecerea pe culoarea roşie a semaforului electric, cinci pentru abateri comise de pietoni, iar restul – pentru alte abateri. Au fost reţinute cinci permise de conducere şi retrase două certificate de înmatriculare.

A fost constatată o infracţiune. De exemplu, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Schitu Duca, a condus un autoturism pe şoseaua Bucium, având permisul suspendat. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autoturism fără permis.

Articolul precedentReparații ale străzilor din Nicolina II și Galata (GALERIE FOTO)
Articolul următorBilete de autobuz mai scumpe, de azi