Agenţii din cadrul Secţiei IV de Poliţie Rurală Miroslava au oprit, pentru control, pe DJ 248A, în comuna Voinești, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din localitate.

Întrucât șoferul mirosea a alcool, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, a declarat Ioana Btiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Conform acesteia, în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.

De asemenea, agenții rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat recent în județ pentru prevenirea accidentelor, vizând creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost date 392 de amenzi, în cuantum de 153.070 de lei, dintre care 177 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, şase pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 209 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 36 de permise de conducere, dintre care şase pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, trei pentru conducere sub influența alcoolului și trei pentru alte abateri. Au fost retrase trei certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Iaşi, a fost amendat, fiindu-i reținut şi permisul, deoarece a fost prins conducând un autoturism pe DN 28, în afara localității Lețcani, cu viteza de 127 km/h control radar, sector de drum limitat la 70 km/h”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Potrivit poliţiştilor ieşeni, un alt bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Tomești, a fost amendat, fiindu-i reținut şi permisul, deoarece a fost prins conducând un autoturism pe DN 24, în localitatea Poieni, cu viteza de 106 km/h control radar, sector de drum limitat la 50 km/h.

 

Articolul precedentZeci de şoferi, transformaţi în pietoni în câteva ore
Articolul următorBărbat cercetat penal, din cauza… şamponului!