Poliţiştii acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului rutier, astfel încât întoarcerea acasă, după minivacanţă, să se facă în siguranță.

Astfel, oamenii legii sunt la serviciu pentru a preveni accidentele rutiere grave și pentru a asigura fluidizarea și supravegherea traficului în judeţ. Se preconizează creșterea valorilor de trafic pe principalele drumuri, motiv pentru care trebuie să conduceți cu un plus de atenție și prudență. 

„Vă recomandăm să conduceți fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc a fi periculoase. Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule”, au precizat oamenii legii.

Aceștia au adăugat că, în condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, ieşenii trebuie să îşi păstreze calmul, nu blocheze intersecţiile şi să nu se angajeze în depăşirea unei coloane de autovehicule.

De asemenea, şoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în accidente rutiere.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă, iar, traversarea drumului public trebuie făcută de pietoni numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite, pe cât posibil, deplasarea şosea.

Articolul precedentȘofer de microbuz, filmat folosind două telefoane în timp ce conduce pe ruta Piatra Neamț – Iași
Articolul următorCercetat pentru contrabandă