Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit, luni seara, despre rotativa guvernamentală din luna mai, pentru care anticipează negocieri dure.

„Noi am semnat un document și în cei 148 de ani de existență ne-am respectat cuvântul dat și înțelegerile. Ne vom respecta înțelegerea care este destul de clară: PNL va ceda poziția de prim-ministru urmând să obțină poziția de vicepremier, ministru al Finanțelor Publice, al Transporturilor și poziția de secretar general al Guvernului, urmând ca poziția de ministru al Fondurilor Europene și poziția de ministru al Justiției să fie ocupate de către partenerii noștri de guvernare, social-democrații”, a declarat Rareş Bogdan, luni seara, la un post TV.

„PNL respectă întocmai înțelegerea care a fost parafată și realizată după luni de negocieri. În cazul în care colegii noștri de guvernare din PSD insistă pentru un anumit minister, nu putem face schimburi că nu suntem nici la piață, nici la iarmaroc, atunci automat vom intra în discuții pentru întregul cabinet, pentru cele 19 poziții, mai puțin poziția de prim-ministru și vicepremier, a mai spus Rareș Bogdan.

„Nu am discutat aceste aspecte legate de persoane mai ales că rotativa urmează să aibă loc peste 90 de zile. Vă asigur că vor fi persoane profesioniste, respectate, dar care să aibă și o alură politică importantă pentru că nu este simplu să stai la masă cu un premier din PSD și în același timp să stai la masă cu Mihai Tudose, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea și alți lideri importanți ai PSD. E absolut normal ca și PNL să vină cu o garnitură extrem de puternică. Am văzut speculații că Mihai Tudose ar fi dorit în Guvern de către liderii PSD”, a mai punctat europarlamentarul.

Articolul precedentDacă ai probleme cu dinții, nu mai amâna vizita la stomatolog. Sănătatea creierului este afectată de problemele dentare
Articolul următorPeste 13.000 de plăţi cu cardurile de energie în prima zi – Cum pot achita facturile românii nevoiași