Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat că proiectarea viitoarei Săli Polivalente a fost scoasă la licitaţie, după ce proiectul fusese înaintat Companiei Naţionale de Investiţii, fără sorți de izbândă însă.

„Nu ştiu unde s-a blocat proiectul, cert este că acest lucru s-a produs după ce Consiliul Judeţean a apărut cu varianta proprie, prin care s-ar construi o Sală Polivelentă la Miroslava. Noi am decis că nu mai are rost să aşteptăm şi am scos la licitaţie proiectarea viitoarei Săli Polivalente. Aşteptăm ca documentaţia să fie încărcată pe SEAP. Cu proiectul în mână putem să batem la diferite uşi în vederea finanţării”, a spus Mihai Chirica.

Edilul susține că banii alocaţi pentru proiectarea unei Săli Polivalente au fost prinşi în bugetul local de anul acesta.

Sala ar putea fi ridicată pe locul actualului garaj al Companiei de Transport Public din Tudor Vladimirescu. O altă variantă este curtea CET, la capătul dinspre Baza 3.

Sala ar trebui să aibă 7.000 de locuri, iar ca finanțare se iau în calcul fondurile europene, guvernamentale, bani de la bugetul local sau în urma unui împrumut.

Articolul precedentÎn Iași, s-a intrat la liceu și cu media 2.33
Articolul următorIeşean, condamnat după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră