Rata de ocupare în județul Iaşi este de 54,5%, ceea ce înseamnă că peste jumătate dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 64 de ani desfășoară o activitate aducătoare de venit. 

Procentul este semnificativ, întrucât printre cei peste 500.000 de ieșeni apți de muncă se numără și elevii de liceu, studenții sau cei care urmează cursuri postuniversitare sau de specializare.

Șomajul se află în scădere, cifrându-se în luna mai la doar 2,8%, în paralel cu o creștere continuă a numărului de angajați cu contract de muncă, ajuns la 178.300.

Potrivit autorităţilor, salariul mediu net la nivelul județului Iași, de 3.092 de lei, al patrulea la nivel național, este și el de natură să încurajeze angajarea.

Statistic, Iașul nu se confruntă cu o criză a forței de muncă, iar măsuri precum angajarea tinerilor care nu muncesc și nici nu învață, combaterea muncii fără forme legale și a celei suplimentare neremunerate sau flexibilizarea muncii pentru femei ne permit să apreciem că economia județului nostru se află pe o tendință de creștere.

 

Articolul precedentHorşia, “furat” de Mihai Teja de la FCSB!
Articolul următorCinci staţii, amenajate