Un bărbat de 56 de ani, V.B., angajat al companiei Apavital, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis propunerea formulată de procurori pe numele lui V.B. şi au dispus arestarea preventivă a acestuia, sub acuzaţia de conducerea a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conform anchetatorilor, individul a fost prins în urma comiterii unui accident rutier. “Pe data de 28 iunie 2019, în jurul orei 22.00, în timp ce conducea autoutilitara marca Volkswagen, proprietate a SC ApaVital SA pe bulevardul Independenţei, dinspre Piaţa Unirii, către strada Păcurari, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, acesta a pierdut controlul vehiculului şi a lovit intrarea din partea dreaptă a Pasajului Mihai Eminescu. În urma impactului, o piatră din zidul pasajului a sărit în parbrizul altui autoturism, a fost distrus gardul metalic de protecţie, plăci de marmură şi beton, pe o distanţă de cinci metri, iar autoutilitara a rămas suspendată”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit acesteia, un martor a auzit impactul şi a sunat la 112. Între timp, martorii l-au scos pe şofer din autoutilitară şi au luat măsuri pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu.

La scurt timp, la faţa locului a sosit un echipaj al Poliţiei Rutiere, care l-a testat pe şofer, rezultând că acesta avea o alcoolemie de 1,38 mg/l alcool pur ]n aerul expirat. Individul a fost dus la spital, iar examenul de analiză toxicologică a relevat că acesta avea o alcoolemie de 3,05 grame pe litru alcool pur în sânge şi, respectiv, 2,82 grame pe litru alcool pur în sânge, la cea de-a doua probă.

La audieri, bărbatul a refuzat să dea vreo declaraţie. Poliţiştii au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă, pe care Judecătoria Iaşi a admis-o, sentinţa nefiind definitivă.

 

Articolul precedentDus de urgenţă la spital după ce a căzut din căruţă
Articolul următorINCREDIBIL: Ieşean, condamnat din cauza unei… cărţi!