PSD Iaşi a remis miercuri după-amiază un comunicat de presă cu privire la ultimele declaraţii ale primarului Mihai Chirica făcute în contextul interzicerii focului de artificii.

PSD Iași dezaprobă total ultimele acuze venite din partea primarului Iașului. Din păcate, domnia sa continuă șirul derapajelor început luni seara, după ce focul de artificii programat în cadrul concertului Sărbătorilor Iașului a fost anulat.

Mihai Chirica nu face decât să scuze un eșec administrativ prin inducerea ideii că vinovat pentru acest fapt este factorul politic. Îi amintim faptul că deja în spațiul public au apărut informații și date certe care vizează neregului grave ale Primăriei Iași în ceea ce privește procedurile de achiziție publică a întregului eveniment.

Subliniem faptul că PSD Iași nu are niciun amestec și nicio legătura cu privire la anularea focului de artificii din cadrul concertului Sărbătorilor Iașului. Există instituții abilitate ale statului care au obligația să respecte legea atunci când sunt organizate astfel de evenimente. Prin avizele acordate, aceste instituții și-ar fi asumat răspunderea asupra siguranței și securității miilor de persoane care urmau să participe la concertul din zona Palatului Culturii. Nu mai avem nevoie de o tragedie cum a fost cea de la Colectiv din cauza infantitilității unei singure persoane. Trebuie identificată soluția optimă pentru a organiza aceste evenimente și a bucura miile de ieșeni, dar și de a le asigura, în același timp, toate condițiile de securitate și siguranță.

Trecând peste toate aceste aspecte, considerăm stupefiant modul în care primarul Iașului își permite să facă, la o televiziune locală, o serie de afirmații cu privire la aspecte care țin de starea de sănătate și viața personală a președintelui Organizației Județene al PSD Iași, Maricel Popa.

Pe lânga faptul că acestea depășesc orice măsură și limită a bunului simț, trădând o frustrare nemaîntâlnită până acum, nu fac decât să confirme faptul că primarul Iașului are grave probleme comportamentale.

În viața și activitatea domniei sale orice nerealizare își găsește vinovații în alte zone sau medii, dar nu în propria persoană sau administrație. Din fericire, ieșenii au acum ocazia să observe adevărata față a unui primar cameleonic care încearcă sa acopere o mare rușine și grave nereguli aruncând vina, din nou, pe factorul politic“, au spus cei de la PSD Iași.

Am rămas fără cuvinte când am văzut ce a putut să afirme primarul Iașului. Precizez faptul că nu este absolut nimic adevărat din ceea ce a declarat Mihai Chirica și îl voi acționa în instanță pentru acest atac la persoană. Nu înțeleg de unde are astfel de informatii și îl rog să le probeze. Este absolut scandalos și nedemn de funția pe care o ocupă nivelul la care coboară primarul celui mai mare municipiu din țară. În loc să vorbim despre proiecte și bani aduși în municipiul Iași, Mihai Chirica se preocupă, mai nou, de starea mea de sănătate.

În ceea ce privește organizarea concertului și focul de artificii o sa îi rog pe colegii mei, consilierii locali social-democrați, să solicite administrației locale explicații cu privire la lipsa de transparență a cheltuirii banilor publici, dar și la modul în care a fost organizată achiziția publică a întregului eveniment. Nu are voie nimeni să își bată joc de banii ieșenilor”, a declarat Maricel Popa, președintele PSD Iași.