În perioada 4-6 iunie a avut loc ultima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Erasmus+ ,,Promovarea identității naționale în context european prin obiceiuri și tradiții”, pentru un schimb de eperienţă.

Vizita s-a desfășurat în orașul Boden, din Suedia, unde au fost prezente trei cadre didactice de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, alături de profesori din celelalte țări partenere: Portugalia și Ungaria la care, bineînțeles, s-au alăturat participanții din țara gazdă. Întâlnirea a fost una de management de proiect și marchează încheierea a doi ani de proiect Erasmus+, scopul principal fiind acela de a analiza și sintetiza toate activitățile desfășurate de-a lungul celor doi ani, pentru a se vedea în ce măsură ele au atins țintele proiectului.

Fiind ultima mobilitate din proiect, agenda vizitei a inclus vizite de studiu și o analiză asupra activităților de predare-învățare-formare efectuate cu elevii  în cadrul ultimei  mobilității, din martie, în Portugalia.

Țara gazdă a pregătit un material în care au fost sintetizate cele mai importante evenimente și momente din timpul mobilităților efectuate pe parcursul celor doi ani de proiect.

Așa cum era firesc, au fost trecute în revistă produsele intelectuale realizate de către parteneri de-a lungul proiectului, s-au discutat modalitățile de diseminare a acestora pe parcursul implementării și după finalizarea proiectului.

Prin activitățile proiectului s-a urmărit: redescoperirea și punerea in valoare a obiceiurilor si tradițiilor specifice fiecărei țări partenere din proiect și cultivarea sentimentelor de respect pentru valorile naționale și europene prin promovarea acestora în cadrul unor activități specifice. Prin activitățile desfășurate s-a format la elevi o  atitudine deschisă,  pozitivă față de educația  nonformală și cea informală, care le va permite  elevilor o participare activă în societate.

Prin toate activitățile organizate în cei doi ani de proiect, elevii au învățat despre multiculturalism, despre ideea de unitate în diversitate, au învățat să se accepte și să se respecte reciproc, și-au îmbunătățit abilitățile de exprimare într-o limbă străină, comunicarea efectuându-se doar în limba engleză.

 Atât elevii, cât și profesorii au legat prietenii strânse și s-au simțit cu toții ca într-o adevărată comunitate, înlăturând cu succes bariere de limbă, cultură sau mentalitate.

Articolul precedentCu dosar penal, după ce s-a plimbat cu mopedul
Articolul următorRAZIE în traficul din Iaşi: şoferi transformaţi în pietoni!