În ultimele zile, pe străzile din județul Iași au avut loc tot mai multe jafuri. 

Agenții din cadrul Secției I de Poliție Rurală efectuează cercetări într-un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 13 spre 14 aprilie, tânărul, prin exercitarea unor acte de violență, l-ar fi deposedat pe un bărbat de 32 de ani, din comuna Tomești, de 1.600 de lei, în timp ce s-ar fi aflat în scara unui bloc din localitatea amintită. Pe baza probatoriului administrat în cauză, tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă”a declarat Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Conform acesteia, polițiștii ieșeni au identificat un alt bărbat, bănuit de furt calificat. Așadar, agenții din cadrul Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat în vârstă de 48 de ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 5 spre 6 aprilie, în timp ce s-ar fi aflat într-un magazin din municipiul Iași, i-ar fi furat unei tinere de 23 de ani un telefon mobil din buzunarul hainei, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei.

Pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt.

Mai mult, polițiștii ieșeni au identificat un tânăr bănuit de furt. Agenții din cadrul Secției III de Poliție au fost sesizați de reprezentanții unei societăți comerciale cu privire la faptul că au surprins un tânăr în timp ce ar fi încercat să fure produse din magazin.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au stabilit faptul că un tânăr de 23 de ani, din municipiul Iași, ar fi intrat într-un magazin și ar fi furat produse de îngrijire personală, cauzând un prejudiciu de aproximativ 230 de lei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că, pedata de 28 martie, față de acest tânăr a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetat într-o altă cauză penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”a adăugat Ioana Buștiuc.

Potrivit acesteia, prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale. 

 

Articolul precedentGALERIE FOTO: Alt IMPACT deosebit de GRAV, în Iași!
Articolul următorINCREDIBIL: Septuagenar, prins băut la volan!