Preţurile locuinţelor din Marea Britanie au scăzut în februarie cu 1,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, prima lor scădere anuală din iunie 2020 şi cea mai puternică scădere din noiembrie 2012, potrivit unui raport urmărit pe scară largă al societăţii de construcţii Nationwide, transmite CNBC. 

Preţurile au scăzut în februarie cu 0,5% comparativ cu luna precedentă, preţurile fiind acum cu 3,7% mai mici faţă de vârful atins august 2022, deoarece dobânzile creditelor ipotecare mai mari şi o criză a costului vieţii au continuat să descurajeze cumpărarea de case.

”Recenta serie de date slabe referitoare la preţurile locuinţelor a început cu turbulenţele pieţei financiare provocate de mini-bugetul anunţat de guvern la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut. În timp ce condiţiile pieţei financiare s-au normalizat cu ceva timp în urmă, activitatea de pe piaţa imobiliară a rămas redusă”, a spus economistul şef al Nationwide Robert Gardner, într-un comunicat de presă de miercuri.

Articolul precedentVIDEO – Momentul în care cele două trenuri s-au ciocnit, în Grecia, a fost surprins de camerele de supraveghere – Imagini care vă pot afecta emoțional
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. PLANUL după două decenii: ce au stabilit liderii României cu americanii, în 2005 – DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE