Peste 1,4 milioane euro vor fi alocate pentru construcția unui nou sediu al Poliției de Frontieră Iași. Instituția va aloca banii pentru proiectarea și execuția lucrărilor privind un sediu pentru Sectorul Poliție de Frontieră în localitatea Tomești.

Valoarea lucrărilor depășește 6,6 milioane lei (1,4 milioane euro), iar firmele interesate pot depune oferte până la 30 august. Este vorba de relocarea zonei Țuțora la Tomești, conform documentației.

Terenul pe care se va ridica acest sediu are o suprafață de 2.700 mp. „Situația operativă impune relocarea sectorului din localitatea Țuțora în localitatea Tomești. Pe de altă parte, actualul sediu al sectorului poliției de frontieră, care se află în localitatea Țuțora, nu îndeplinește conditțile optime pentru desfășurarea activităților specifice. Totodată, în cadrul sectorului se vor realiza spații ce vor avea ca funcțiune pregătirea personalului Poliției Române, Poliției de Frontieră Române și structurilor echivalente din Republica Moldova. Astfel, s-ar crea condiții optime desfășurării activităților de pregătire și utilizare a platformei de comunicare între cele două arme, cât și între cele două state și totodată pregătirea întregului personal din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tomești”, se arată în caietul de sarcini.