Fetiţa în vârstă de un an şi o lună, care a afost mușcată de porc zilele trecute se află în continuare internată în Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, fiind intubată şi ventilată mecanic.

Medicii spun că starea fetiței este în continuare critică din cauza traumei suferite şi din cauza vârstei mici, existând în continuare riscul de infecţie.

„În blocul operator s-a toaletat rana, s-a făcut un bilanţ al leziunilor, toate părţile care nu erau irigate de vase de sânge au fost îndepărtate, pentru a înlătura astfel şi complicaţiile de natură infecţioasă. Partea de chirurgie plastică se va face în timp, vor exista mai multe intervenţii, însă importantă acum este partea vitală“, declară Tamara Roşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria“.

Altfel, asistenţii sociali din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iași s-au deplasat la locuinţa familiei pentru a vedea condiţiile în care familia trăieşte şi pentru a evaluarea întregii situaţii.

„După ce va fi externată şi mama, vor avea la dispoziţie o săptămână să discute şi să hotărască dacă pot sau nu să aibă grijă de acei copii. Dacă ei decid că pot să îi crească, o să fie monitorizaţi de către autorităţile locale şi de noi. Dacă mama dă dovadă de iresponsabilitate repetată, copiii vor putea fi luaţi în plasament de către bunică, fraţi sau surori, căci familia este extinsă şi ar putea fi cooptaţi membri pentru a avea grijă de copii. Cei mici vor fi evaluaţi săptămâna viitoare de psihologul nostru, pentru a vedea dacă sunt ataşaţi de mamă, dacă au fost bătuţi sau neglijaţi“, spune Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

Articolul precedentUn nou pas pentru Spitalul Regional de Urgențe Iași
Articolul următorFlavius Stoican: „Avem nevoie de puncte pentru a continua lupta pentru play-off“