Primăria Iași a scos la licitaţie proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare pentru mai multe străzi importante. Astfel, pe 20 septembrie va avea loc deschiderea ofertelor pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare la nouă străzi: strada Viticultori, strada I. I. Mironescu, strada Luca Arbore, strada Roşcani, strada Ţicăul de Jos, strada Timpului, strada Șt.O.Iosif şi str. Dochia, acestora alăturându-li-se şi supralărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu.

Modernizarea acestor artere de circulaţie face parte din obiectivul mai amplu al reabilitării infrastructurii rutiere în cartierele Copou, Canta, Moara de Vânt, Tudor Vladimirescu şi Ţicău. În baza unui proiect tehnic întocmit de SC Simpa Consult SRL, contractul de execuţie are o valoare maximă de 19.261.531,75 lei şi presupune realizarea de lucrări pe o lungime totală de 6.982 de metri, cu o durată de execuţie care variază între 8 şi 14 luni.

„Îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi să depună ofertele şi îi asigurăm că le vom asigura finanţare în mod ritmic pentru toate lucrările făcute. În afara acestui pachet de străzi, pe data de 9 septembrie avem licitaţie de proiectare pentru şoseaua Bucium, între pasajul Bucium şi intrarea în DN 24, precum şi drumul dintre Moara de Vânt şi Aeroport. Sunt proiecte aşteptate, cerute de ieșeni în dezbateri publice şi prin intervenţii în Consiliul Local, prin umare ţinem cont de toate propunerile făcute”, a declarat primarul Mihai Chirica.