Agenții din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi au acţionat în zona Aeroportului Internațional Iași și în zona stațiilor de cale ferată de pe raza decompetență, pentru verificarea respectării  legislației privind transportul de persoane în regim de taxi.

În cadrul acțiunii au fost controlate 87 de autoturisme, fiind constatate 2 infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 16.665 de lei, dintre care 43 conform O.U.G. nr. 195/2002, 10 conform Legii nr. 38/2003 și 4 conform altor acte normative.

Totodată, au fost reținute3 permise de conducere, a fost retras 1 certificat de înmatriculare și 1 set de plăcuțe cu numerele de înmatriculare.

De exemplu, polițiștii au oprit pentru control, pe bulevardul Nicolae Iorga, o autoutilitară, condusă de o femeie de 37 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoutilitara figurează în bazele de date ca fiind sustrasă  și radiată din circulație.

Autoutilitara a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăinuire și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Articolul precedentUn nou ACCIDENT grav în Iaşi: autoutilitară cu şapte persoane, răsturnată!
Articolul următorUite ce a păţit o femeie care a refuzat să se legitimeze!