Spectacolul „O poveste japoneză“ a Teatrului Luceafărul a primit trei premii la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Puck, organizat de Teatrul cu același nume din Cluj Napoca.

„O poveste japoneză“ a primit premiul pentru cel mai bun spectacol, premiul pentru regie, acordat Irinei Niculescu și premiul pentru interpretare obținut de actrița Liliana Mavriș Vârlan.

Festivalul a reunit în program trupe din România (Alba Iulia, București, Arad, Satu Mare, Ploiești, Brașov, Oradea), fiind invitate și trupe din străinătate (Ungaria, Georgia, Franța, Olanda). Artiștii ieșeni au fost selectați cu două spectacole. „Kajtus, Vrăjitorul“, după Janusz Korczak o coproducție a Teatrului Luceafărul Iași cu Institutul Cărții Cracovia și Institutul Polonez București (regia Konrad Dworakovski, scenografia Marika Wojciechowska, muzica Piotr Klimek, designul video Michal Zielony, coregrafia Jacek Owczarek, cu George Cocoș, Beatrice Volbea, Ioana Iordache, Carmen Mihalache, Liliana Mavriș Vârlan, Alex Iurașcu, Ionela Arvinte, Dragoș Maftei, Aurelian Diaconu) și „O poveste japoneză“, realizat de Irina Niculescu și John Lewandowski (SUA). Inspirată de mitologia Japoniei, adaptarea pentru marionete animate de Carmen Mihalache, Claudiu Gălățeanu, Liliana Mavriș Vârlan, Ioana Iordache și muzică live (Dragoș Maftei) relatează scenic cu umor, poezie și tâlc istoria luptătorului sumo Yoneyama și a lui Marume, tânăra de care se îndrăgostește.

Articolul precedentTânără din Iași, prinsă BĂUTĂ la volan
Articolul următorCriză de sânge la Iași