Mai multe persoane au ajuns în ultimele zile în stare gravă la spital, după ce ar fi încercat să-și pună capăt zilelelor.

Medicii ieșeni au precizat că o femeie de 32 de ani, R.S., de la centrul social „C.A. Rosetti”, pe fondul unei stări conflictuale cu alte persoane din instituție, ar fi înghițit tablete de diazepam din medicația psihiatrică personală.

Pacienta a fost adusă în stare de somnolență, aceasta fiind internată în Secția de Toxicologie,pentru acordarea îngrijirilor de specialitate în astfel de cazuri”a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, coordonatoarea UPU-SMURD Iași.

Totodată, medicii au mai spus că la spital a ajuns și A.C., o femeie de 45 de ani, din Iași, cu patologie psihiatrică, respectiov cu sindrom depresiv, cu multiple spitalizări la Institutul de Psihiatrie „Socola”, precum și cu multiple tentative de suicid prin ingestie de medicamente.

Potrivit doctorilor ieșeni, femeia a fost găsită de către mama ei în stare de somnolență, alături având un bilet în care scria că nu mai vrea să trăiască.

Astfel, pacienta a ingerat voluntar mai multe medicamente, respectiv extraveral, nitrazepam, ketotifen. Aceasta a fost internată, la rândul ei, în Secția de Toxicologie din cadrul Spitalului Sfântul Spiridona adăugat Diana Cimpoeșu.

Medicii au mai spus că L.B., în vârstă de 42 de anidin Podu Iloaiei, pe fondul unui stres psiho-emoțional, al depresiei șal consumului de alcool, a ajuns la spital, după ce înghițit 25 de tablete de Anxiar. Și acest pacient a fost internat tot la Secția de Toxicologie a unității medicale amintite.

În plus, A.G., în vârstă de 24 de ani, din Iașiun tânăr recent întors din străinătate, consumator cronic de alcool, nu și-ar mai fi cumpărat heroină și a dezvoltat alte probleme. Acesta le-a spus medicilor că este consumator de droguri din adolescență, cu repetate tentative de dezintoxicare. Pacientul a fost dirijat către Institutul de Psihiatrie Socolaa mai spus șefa UPU-SMURD Iași

Articolul precedentKizito revine la Politehnica Iași
Articolul următorA murit academicianul ieșean Constantin Corduneanu