Societatea Română de Diabet, Nutriție, Boli Metabolice, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, din Iași, organizează în perioada 10-14 noiembrie 2018, la Iași, cea de-a XI-a ediție a Campaniei Naţionale „Controlează-ţi diabetul”.

Conform organizatorilor, Campania Naţională „Controlează-ţi diabetul” își propune informarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei diabetului, precum şi asupra controlului eficient al acestei afecțiuni şi îmbunătăţirea calitatii vietii persoanelor afectate de această boală.
De asemenea, campania vizează implicarea specialiştilor şi autorităţilor în propagarea mesajului de alarmă cu privire la problematica diabetului zaharat, partenerii instituţionali fiind Prefectura, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Iaşi”au menţionat organizatorii.
Potrivit acestora, ediţia a XI-a a campaniei de la Iași include, printre altele, Simpozionul ştiinţific „Diabet, Sindrom metabolic şi alte boli de nutriție”, care va avea loc sâmbătă, între orele 8.30 şi 18.00, eveniment destinat profesioniștilor în domeniul medical, la care vor conferenția personalități ale diabetologiei românești, dar si acțiuni de conştientizare a populaţiei cu privire la riscul de diabet si acţiuni de testare a glicemiei, sâmbătă şi duminică, în fata Primăriei municipiului Iaşi.
Articolul precedentCu dosar penal, din pricina carnetului
Articolul următorÎn bucluc, din cauza autoturismului