Agenții din cadrul Secției VII de Poliţie Rurală şi Poliţiei oraşului Târgu Frumos au acţionat în comunelStrunga, Ion Neculce şi Oţeleni, pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică.

În cadrul acțiunii au fost controlate 19 autoturisme și opt căruţe, fiind legitimate 39 de persoane. Totodată, au fost date 15 amenzi, în cuantum de 11.600 de lei. De asemenea, au fost constatate două infracțiuni și au fost reținute trei permise de conducere, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

Conform acesteia, şi polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. În cadrul acțiunii au fost date 80 de amenzi, în cuantum de 16.965 de lei, dintre care 11 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni, nouă pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 60 pentru alte abateri.

Au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare. Dexemplu, un bărbat în vârstăde 41 de ani a fost amendat cu suma de 580 de lei, fiindu-i reținut permisul deoarece, în timp ce conducea un autoturismpe o stradă din municipiul Iași, nu a oprit şi nu a acordat prioritate unui pieton care traversa în mod regulamentaradăugat Anca Vîjiac.

Mai mult, Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a emis o avertizare privind traficul din Iaşi.

Centrul Infotrafic informează că, în perioada 10 – 16 octombrie 2018, activităţile ocazionate de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva se vor desfăşura în diferite zone din municipiul Iaşi, precum Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, între Piaţa Unirii şi Palatul Culturii, pe traseul pelerinajului Calea Sfinţilor, pe culoarul unic de acces la raclă. Se va restricţiona şi bloca circulaţia rutieră pe arterele pe care se desfăşoară activităţi religioase, culturale şi comerciale, în funcţie de programul acestora, precum şi pe arterele care converg sau traversează perimetrele destinate manifestărilor. Va fi asigurată o bandă de circulaţie pentru intervenţia în situaţii de urgenţă (Ambulanţă, pompieri, Poliţie şi Jandarmerie)”au menţionat reprezentanţii IGPR.

Potrivit acestora, pentru prevenirea aglomerării şi blocajelor traficului rutier în zona culoarului unic, precum şi în zona catedralei, în baza dispoziţiei primarului municipiului Iaşi, se va restricţiona traficul pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, străzile Colonel Langa, Mitropoliei, Cloşca, Petru Movilă, Ipsilanti Vodă, Sfântul Andrei, Iancu Bacalu şi Splai Bahlui – Mal Stâng.

Oamenii legii le-au solicitat şoferilor să evite deplasarea în zona centrală a municipiului, să circule cu prudenţă când trec pe lângă grupurile de pelerini, să folosească rute ocolitoare şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri care asigură devierea şi fluidizarea traficului. 

Articolul precedentMinor bătut aiurea pe stradă de un turmentat: suspectul, imobilizat de trecători
Articolul următorCercetat pentru contrabandă