Un individ a fost arestat preventiv, după ce a fost acuzat că a încercat să-şi omoare propria concubină.

Procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi au formulat o propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de Iulian Ilie Raţă, în vârstă de 41 de ani, cercetat pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat.

Pe data de 7 octombrie 2018, în timp ce se aflau într-un imobil în construcţie în care locuiau efectiv, pe fondul unei dispute casnice şi al consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a lovit-o cu palmele la nivelul feţei pe concubina M.A.M. Ulterior, iritat de faptul că persoana vătămată a continuat să consume vin, inculpatul a aruncat, dintr-un recipient, aproximativ 0,5 litri benzină pe corpul concubinei sale, căreia i-a dat foc cu ajutorul unei brichete”, a declarat joi Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Procurorii au mai precizat că victima a suferit leziuni concretizate în arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 50% din suprafaţa corporală (faţă, regiunea cervicală, trunchi, membrele superioare, faţa anterioară ambele coapse), care au pus în primejdie viaţa acesteia.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi contestată. Indiferent dacă individul va fi lăsat în libertate sau nu, procurorii vor continua ancheta.

Articolul precedentIeșeancă în toată firea, suspectată de contrabandă
Articolul următorAtenţionare a Poliţiei ieşene pentru pelerinii care vin la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei