De Ziua mondială fără mașini, Compania de Transport Public (CTP) Iași oferă călătorii gratuite pe toate traseele, în intervalele orare 07:00 – 09:00, 12:00 – 14:00 și 16:00 – 18:00. În loc de legitimație, călătorii trebuie să dețină pliantul dedicat zilei de 22 septembrie, pus în circulație de către CTP, în mod fizic, dar și în format electronic, în mediul online.

„CTP Iași și-a propus să ajute orașul să respire mai ușor și, implicit, să protejeze mai mult mediul înconjurător, în Săptămâna Europeană a Mobilității 2018. Astfel, venim în sprijinul ieșenilor cu o măsură fără precedent, de Ziua mondială fără mașini: transport public GRATUIT, sâmbătă, 22 septembrie 2018, câte două ore dimineața, la prânz și seara“, susțin reprezentanții CTP Iași.

„Scopul oferirii de călătorii gratuite în Săptămâna Europeană a Mobilității 2018 este acela de a îi încuraja pe cetățeni să acorde o mai mare importanță transportului în comun, atât din punct de vedere al respectului pentru mediul înconjurător, cât și al aglomerării traficului de către mașinile personale folosite pentru drumul către/dinspre locul de muncă“, adaugă reprezentanții CTP Iași.

De asemenea, CTP Iași pune la dispoziție și curse speciale cu Tramvaiul de Epocă, în aceeași zi, în intervalul 10:00 – 14:00, pe itinerariul Dacia – Podul de Piatră – Gara Internațională – Baza 3 – Tătărași Nord – Baza 3 – Podu Roș – Palatul Culturii – Târgu Cucu – Rond Copou – Târgu Cucu – Podu – Roș – Rond Tehnopolis – Târgu Cucu – Piața Unirii – Rond Canta – Gara Iași – Podul de Piatră – Depou Dacia. Călătoriile cu vagonul din anii 1900 pot fi făcute în aceleași condiții, pe baza pliantului despre Ziua mondială fără mașini.

Articolul precedentTransplant de rinichi la Spitalul „C. I. Parhon“ Iași
Articolul următorZeci de mii de pelerini sunt așteptați la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva