Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi (UMF) a luat decizia consolidării, reabilităţii şi refuncţionalizării căminului E1 din fonduri proprii, valoarea totală a lucrărilor fiind estimată la 9,8 milioane de lei, fără TVA. Achiziţia a fost lansată deja de către universitate, se estimează că va dura cel mult 24 de luni şi pe durata renovărilor în cămin nu vor fi cazaţi studenţi.

„Din dorinţa de a le asigura studenţilor noştri cele mai bune condiţii de cazare, au fost reabilitate unele dintre căminele universităţii – căminele E5, T22, 1Mai B. În acest moment, suntem în procedură de achiziţie publică a lucrărilor pentru Căminul E1. Valoarea estimată a lucrării ajunge la aproape 10 milioane de lei, finanţarea este din fonduri proprii, iar durata maximă de realizare este de 24 de luni. Pentru realizarea lucrărilor avem în vedere respectarea condiţiilor privind standardele de calitate elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Sănătăţii pentru cazarea studenţilor“, a declarat Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Altfel, UMF Iaşi a finalizat procedurile de cazare online a studenţilor, care au putut să completeze o cerere online până pe 29 august. Pentru studenţii de anul I, media pentru cazare este cea obţinută la admitere, în timp ce în cazul studenţilor din ani mai mari se ia în considerare media, punctajul din anul universitar 2017 – 2018.

„Sunt excluşi din start studenţii care au domiciliul stabil în Iaşi, care au înregistrat abateri grave pentru care au fost sancţionaţi conform regulamentului de cămin sau au fost excluşi din cămin în anii anteriori şi cei care au avut tentativa de a vinde locul în anii precedenţi“, au precizat reprezentanţii UMF Iaşi.

În total, UMF pune la dispoziţie 1.409 locuri de cazare în şase cămine, distribuite pe specializări pentru studenţi.

Pe 3 septembrie va fi afişat un prim clasament după analizarea dosarelor, iar pe 6 se vor afişa listele finale.

UMF are tarife de cazare cuprinse între 140 de lei pentru studenţii cazaţi în căminul 1 Mai A, de pe strada Sărărie, şi 430 de lei pentru cei cazaţi în T20 din Campusul „Tudor Vladimirescu“ al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi.

Articolul precedentȘtefănescu și Bosoi, împrumutați la Ploiești
Articolul următorN’Dongala a semnat cu Politehnica Iași