După o misiune care a durat 12 ore, salvatorii români aflați în Turcia, au reușit să scoată de sub dărâmături un bărbat de 35 de ani. Acesta locuia într-un bloc cu șase etaje, care s-a prăbușit complet după producerea cutremurelor. Bărbatul a petrecut mai bine de 150 de ore sub ruinele imobilului.

Specialiștii în intervenții de urgență estimează că “fereastra de supraviețuire” este de 72 de ore de la producerea seismului, iar șansele de supraviețuire ale persoanelor rămase sub dărâmături sunt reduse și mai mult de temperaturile negative pe timpul nopții.

Departamentul pentru Situații de Urgență informează că bărbatul, prins sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare, era conștient și cooperant și a fost preluat de echipajele de ambulanță din Turcia. Autoritățile române mai informează că victima a fost localizată cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, din dotarea echipelor de salvare.

Au acționat echipa de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și echipaj cu personal canin specializat în căutare-salvare, dar și personal medical și voluntari turci.

Bilanțul victimelor cutremurelor din Turcia a depășit 28 de mii de morți, dintre care peste 24.700 în Turcia și  3.575 pe teritoriul Siriei. ONU estimează însă că numărul persoanelor decedate se va dubla, pe măsură ce echipele de salvare avansează.

Articolul precedentIncendiu la o boxă dintr-un bloc cu locuințe din Iași
Articolul următorO nouă schimbare radicală a vremii. De la ger la temperaturi de primăvară