Sătenii din Belceşti au avut ocazia să asiste, aievea, la o impetuoasă operaţiune de comando ca-n vremuri de război, în spatele liniei frontului. Desantul trupelor de „mascaţi” din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Iaşi s-a produs în seara de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 21.00, iar obiectivul n-a fost cine ştie ce fortăreaţă în care se ascund partizani, luptători ISIS ori traficanţi de droguri înarmaţi până în gât, ci un coteţ dărăpănat din ograda unui gospodar scandalagiu.

Acesta, pe nume Marin S. (59 de ani), îşi ologise bine nevasta în prima parte a zilei, Mariana (aşa o cheamă pe soţie) a sunat la 112, poliţiştii au venit la faţa locului, au făcut poces verbal de constatare a agresiunii şi au emis un ordin de protecţie provizoriu, cu o valabilitate de cinci zile, după care l-au escortat pe Marin până la marginea satului, sfătuindu-l că e mai bine pentru toată lumea ca să dispară din localitate.

Omul a aşteptat plecarea agenţilor, şi-a scos de sub geacă sticla cu rachiu, a solit-o pe îndelete, apoi s-a întors acasă. A intrat în curte, a încuiat poarta, i-a pus şi lacăt, a năvălit în casă şi s-a dus glonţ spre nevastă. N-a bătut-o, ci a decis s-o pedepsească la modul cinic. A târât-o afară şi a dus-o în coteţul dărăpănat, a tras zăvorul şi i-a spus că, de-acum, e prizoniera lui.

Mulţumit de ispravă, a înhăţat un topor şi a început să patruleze prin curte, aşa cum văzuse el în filmele de acţiune. În acest timp, Mariana, care apucase să ascundă telefonul sub capot, a apelat din nou la 112 şi a descris situaţia în care se află, scrie presa locală.

A fost momentul în care poliţiştii au decis că trebuie intervenit decis, dar cu mare grijă, pentru a nu periclitatea viaţa femeii. Aşa că au solicitat ajutorul luptătorilor S.A.S. Aceştia au venit şi au acţionat ca la carte. În ciuda vigilenţei lui Marin, „mascaţii” au pătruns în curte, au eliberat-o pe Mariana din coteţ, apoi au extras-o din gospodărie, ajutând-o să sară gardul. Abia după ce ea a ajuns în siguranţă în autospecială, s-au ocupat şi de Marin. L-au dezarmat, imobilizat, încătuşat şi dus în arestul IPJ Iaşi.

În clipa de faţă, bărbatul e inculpat într-un dosar penal, fiind acuzat de săvârşirea a patru infracţiuni: violenţă în familie”, „încălcarea ordinului de protecţie”, „ameninţare” şi „lipsire de libertate în mod ilegal”. Aşteaptă primul termen al procesului.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentPompierii ieșeni au avut 40 de misiuni doar în ultimele 24 de ore
Articolul următorOficial. Mandat de ARESTARE pe numele lui PUTIN pentru CRIME de război în Ucraina