Consilierul PNL Iaşi Răzvan Timofciuc a transmis o sesizare către Camera de Conturi Iaşi pe motiv că Primăria Municipiului Iaşi ar cheltui în mod nelegal şi netransparent banii din bugetul local pentru vizite ale reprezentanţilor din partea Municipalităţii în diferite oraşe din ţară sau străinătate.

“Observ o atitudine de dispreţ şi sfidare a domnului primar Chirica şi a celor din PSD-ALDE cu privire la rolul şi atribuţiile Consiliului Local. În ultimii ani, s-au efectuat zeci de vizite în oraşe din ţară şi străinătate ale reprezentanţilor Primăriei într-un mod ilegal, fără a se obţine aprobarea Consiliului local şi fără nicio finalitate concretă pentru Iaşi şi ieşeni. Un exemplu concret: la şedinţa de CL din 28 iunie, am aflat întâmplător că o delegaţie din partea Primăriei şi a Consiliului Local a mers într-o vizită de lucru la Oradea pentru a vedea exemple de bune practică în domeniul turismului. În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Protecţia Mediului şi Turism din Consiliul Local, nu am ştiut nimic despre această deplasare, deşi Primăria avea obligaţia de a mă informa pe mine şi colegii mei din Comisie cu privire la o astfel de deplasare.

O delegaţie formată pe criterii de nimeni ştiute, din care au făcut parte şi angajaţi ai Primăriei, a mers fără mandat de la Consiliul Local la Oradea, lucru ce contravine flagrant legii. Când l-am interpelat în şedinţa de CL pe domnul primar Chirica cu privire la acest subiect, a răspuns ‘şi ce dacă?!'”, a spus Răzvan Timofciuc, consilier local din partea PNL Iaşi.