Un ieșean a explicat pe pagina de Facebook „Prins în trafic” motivele pentru care se aglomerează dimineața zona stației de tramvai din Tătărași și a venit și cu unele propuneri.

Problema:

Coada de mașini se întinde de la Dispecer la Flora și se circulă, practic, pe un singur fir.

“Supun atenției dumneavoastră următoarea problemă: în fiecare dimineață în intersecția semaforizata de la Dispecer (str. Vasile Lupu cu str. Dr. Savini) se creează o coadă de mașini care se întinde până la cealaltă staţie de tramvai de la Flora. Această aglomerare se produce deoarece, în realitate, în acea intersecție funcționează doar o singură bandă de circulație (este obligatoriu la dreapta în dreptul scuarului stației de tramvai şi nu pe ambele sensuri așa cum este în Nicolina-CUG sau Tudor Vladimirescu, iar bandă de la bordură este ocupată de autovehicule parcate până în dreptul stației), iar dacă de pe acea bandă se vrea efectuarea virajului la stânga spre Oancea, tot traficul s-a blocat. Banda de lângă trotuar este de asemenea blocată în momentul în care cineva vrea să vireze dreapta, din cauza pietonilor care traversează la culoarea verde a semaforului”, a precizat Daniel George Butnariu.

Soluția găsită:

O variantă pentru fluidizarea circulației ar fi ocolirea refugiului de tramvai prin ambele părți.

“Cred că ar trebui schimbat indicatorul de ocolire dreapta a scuarului stației de tramvai cu unul care să permită ocolire pe ambele părți”, a fost de părere ieșeanul.

Altă îngrijorare, altă propunere:

Pietonii sunt “invizibili” pentru șoferi tocmai din cauza unui grilaj de protecție.

“De asemenea, consider că ar trebui schimbate protecțiile pietonilor de la scuarurile statiilor de tramvai din Tătăraşi, acele ţevi groase, sudate destul de aproape unele de altele, deoarece reduc foarte mult vizibilitatea în zona trecerilor de pietoni, astfel că un copil sau o persoană mai mică de statură este foarte greu de observat. Consider că mult mai bine ar fi ca acele bare să fie înlocuite de benzi longitudinale, care să aibă rol şi de preluare şi dirijare a unui autovehicul într-un caz ipotetic de accident, așa cum sunt cele amplasate în zonele periculoase ale drumurilor”, a susținut bărbatul.

Articolul precedentIeșenii au donat „un tramvai de cărți” pentru bibliotecile de la sate
Articolul următorIdeea lui Chirica: maşinile pelerinilor, în parcarea centrului comercial ERA