Într-o ședință extraordinară, plenul Consiliului Local se va întruni miercuri, 28 noiembrie, de la ora 9:30, în sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu patria mamă.

„Consilierii locali vor dezbate un proiect privind aprobarea rezolutiei unioniste de aderare a municipiului Iasi la proiectul unirii Bucovinei cu Romania”, spun reprezentanții municipalității ieșene.

La această ședință, pe lângă executivul municipalității ieșene, vor mai participa invitați din Cernăuți, rectorii universităților, academicieni, reprezentanți ai instituțiilor de cultură.

În cadrul ședinței solemne, orimarul Mihai Chirica va da citire moțiunii de Unire a Bucovinei cu Regatul României, elaborată la 15 noiembrie 1918 și adoptată prin vot, la Cernăuți, pe 28 noiembrie 1918.

Ulterior, de la ora 11:00, se vor lansa două volume editate de Academia Română în cadrul Programului Centenar al Primăriei municipiului Iași.

Volumele din seriile „Basarabica” și „Civilizație Românească” vor fi prezentate de vicepreședintele Academiei Române, Victor Spinei.

De la ora 12:00, tot la sediul Primariei municipiului Iași, va avea loc lansarea Mapei Filatelice dedicată Centenarului Unirii Bucovinei cu România, proiect realizat de Romfilatelia.

Evenimentul va fi urmat de vernisarea expoziției de fotografie dedicată Centenarului Unirii Bucovinei cu România. Ulterior, la ora 13:00, este programată Gala premiilor „Costache Negruzzi”, care se va desfășura în Aula Bibliotecii Central Universitare “Mihai Eminescu”.

Articolul precedentManifestări va găzdui Muzeul Municipal cu ocazia zilei de 1 decembrie 2018
Articolul următorCostel Gîtlan, numit oficial la conducerea IPJ Iași