USR Iași și-a desemnat candidații pentru Consiliul Județean Iași, în urma unei competiții interne, democratice și transparente. Obiectivul echipei alese – formată din profesioniști cu competențe diverse, care vin fie din economia reală, fie din mediul academic – este dezvoltarea economică a județului Iași, cu respect pentru mediu și pentru oameni.

„Este pentru prima oară după revoluție când o forță politică nouă, fără legătură cu vechiul sistem, are șanse reale să învingă PSD în alegerile locale din Iași, după ce Alianța USR PLUS a câștigat alegerile europarlamentare, cu aproape 27% de voturi din județ. PSD a condus județul 23 de ani din 30, iar rezultatele dezastruoase se văd în subdezvoltarea Iașului. Pentru a atrage investiții este nevoie însă de realizarea unor condiții de bază: modernizarea șoselelor, reabilitate în procent de 25% în ultimii 30 de ani, a școlilor și a spitalelor și de extinderea rețelelor de canalizare și gaz în județ. Echipa USR are în plan și un proiect de reîmpădurire a județului, pe primele locuri la cantitatea de masă lemnoasă recoltată ilegal”, se arată pe pagina de Facebook a USR.

Pe primele locuri sunt următorii candidați:

– Ștefan Tanasă este inginer cu un master în Managementul Energiei și Mediu. S-a implicat în promovarea sportului în mediul rural, primind o distincție ca recunoaștere oficială a meritelor în acest domeniu. Proiectul lui este dezvoltarea infrastructurii pentru sport prin construirea unor baze sportive.

– Marius Ciobanu este cadru didactic și cercetător în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Dorește să-și folosească pregătirea și experiența profesională pentru a aduce contribuții importante în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară.

– Daniel Dîscă este programator și antreprenor și locuiește în comuna Rediu. Militează pentru crearea unui cadru propice dezvoltării investițiilor private. Obiectivele sale vizează 7 domenii pe care le consideră vitale: educație, mediu, sănătate, economie și mediu de afaceri, infrastructură, cultură și administrație.

– Mihail Bogdan este avocat în Baroul Iași. A studiat Drept European la Universitatea din Konstanz, Germania și a finalizat un stagiu de practică în Stuttgart. Obiectivele lui se îndreaptă către transparență decizională, suport și consultanță pentru asocierea micilor producători, transport intrajudețean și valorificarea potențialului cultural și turistic al județului.

– Codrin Dănilă este programator. În Consiliul Județean, va fi o voce a tinerei generații, slab reprezentată de către cei din clasa politică tradițională. Proiectul său de suflet este “Întoarcem Diaspora Acasă”, crearea de condiții pentru stimularea antreprenoriatului, atractive și pentru ieșenii plecați la muncă în străinătate.

Articolul precedentCe au decis astăzi judecătorii în dosarul Cordunenilor
Articolul următorPolitehnica Iaşi l-a transferat pe mijlocaşul Lucas Chacana